Pål Alfvegren

Mentor och egen företagare, Helsingborg

Jag är en ledare och en inspirerande visionär som utgår ifrån helhetsbilder, har en vilja att se företag och människors behov av utveckling, strukturer och strategier, samt möjligheter att realisera dessa till verklighet. Med erfarenhet från ledande positioner, från nystartade bolag och från mer förvaltande verksamheter, har jag lärt mig mycket. Vad som krävs av såväl organisationen och människorna för att skapa ett välmående och utvecklande klimat för att skapa framgång. För mig är perspektiv och humor viktig för att skapa framgång både i privatlivet och i yrkeslivet.

Så här kan jag hjälpa dig:
Min tro är att jag med min erfarenhet kan bidra till att komma med idéer och perspektiv till dig som söker en mentor och till företagets fortsatta utveckling. Genom ett aktivt lyssnande, med viss analytisk och reflekterande förmåga, brukar jag lyssna in och skapa mig en helhetsbild, detta kan bidra till en konstruktiv input och utvecklande samtal/diskussion. Det är en utmaning att vara chef och ofta ensamt, det "politiska spelet" är oftast en stor utmaning och här har jag en del erfarenhet att dela med mig. Tror mig också kunna bidra med kunskap och erfarenhet utifrån att "få ihop ett livspussel" mitt i karriären, vad är värt att prioritera och hur, några personliga mål kan vara värdefulla.

Påls erbjudanden

Prova på —  Mentorskap månadsvis 1250 kr/månad

Prova på ett mentorskap via Mentorerna.se och få det första mötet kostnadsfritt!
Lär känna mentorn och besluta gemensamt om och hur ni vill jobba vidare tillsammans. Avsluta mentorskapet om det inte känns rätt. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid.

Innebär en långsiktig relation där vi gemensamt drar upp riktlinjer och målsättningar med mentorskapet. Träffarna sker i normalfallet en gång i månaden under 90 minuter och däremellan sker kommunikationen via telefon och e-post. Dina behov styr inriktningen och du har möjlighet att både ventilera akuta frågeställningar som långsiktiga processer och personlig utveckling.

PROVA PÅ: Första mötet kostnadsfritt!
Teckna

Har du frågor till Pål eller vill veta mer innan du bokar? Kontakta Pål

Mer om Pål

Tillgänglighet

Pål är tillgänglig för möten via:
TelefonmöteOnline mötenDigitala mötenFysiskt möte på valfri plats

Kompetensområden

AdministrationEkonomisk styrningEntreprenörskap & Starta bolagFörsäljning, ledarskap och planeringOrganisationerStyrelsearbeteLedarskap större arbetsplatsLedningsgruppsarbeteLedarskap i kristider

Erfarenhet och utbildning

Efter universitetet har jag arbetat som chef/ledare inom såväl stora organisationer med över 10.000 anställda, som ledare/VD för mindre och nystartade verksamheter med 50-200 anställda. Har arbetat som chef internationellt under ett par år med stationering i Tyskland, vilket gav ett nytt perspektiv på bl.a. ledarskap och kulturella området. Mina huvudbranscher har främst varit Bank & Finans och IT, men har haft många generella ledarroller såsom CFO, CEO och CIO. Det har under de senaste 15 åren skett en revolution på det digitala området och denna utveckling bara fortsätter, inte minst inom bankbranschen, har varit fantastiskt att få vara med och bidra/lära i denna omvandlingsprocess. Har även under åren haft möjligheten att få sitta i ett antal bolagsstyrelser, vilket givit nyttiga erfarenheter.

Ett typiskt första möte

Det är viktigt att vi på ett första möte får kännedom om varandras personligheter, vilka utmaningar vi står inför och våra förväntningar på samarbetet, allt för att kunna bedöma om vi har förutsättningar för ett lyckosamt samarbete. Om vi redan på vårt första möte kan sätta upp ett gemensamt mål med vårt samarbete, då har vi sannolikt hittat rätt.