Våra nya mentorer

Här nedan ser du våra 13 senast tillagda mentorer.

Anders Palmgren  Journalist, Stockholm

Mediespecialist med över 35 års erfarenhet från tv, radio, morgon- och kvällstidning samt magasin. Har arbetat halva yrkeslivet på olika chefsbefattning och halva som reporter. I Sverige såväl som korrespondent i USA och Europa. Ekonomi och politik är huvudinriktningen. Min grundinställning som chef är att om jobbet är kul och stimulerande når organisationen resultat. När spiralen rör sig åt rätt håll blir kan resultaten överträffa förväntningarna.

Visa Anders profil

Andreas Lundberg  Senior Affärsutvecklare, Malmö

Att tänka nytt, driva förändring och att utmana rådande affärsmodeller är något jag alltid brunnit för. I mitt fall har det rört sig om fastigheter och stadsutveckling, för närvarande i en roll som affärsutvecklare på ett större internationellt bygg- och fastighetsbolag. Mitt arbete med affärsutveckling och innovation har lärt mig att tolka samtiden och framtiden, att kunna se alternativ och vända och vrida på möjligheter. Jag trivs att arbeta när kund och har bred erfarenhet av att försäljning och nätverksbyggande. Jag tycker det är väldigt roligt att jobba men har samtidigt alltid aktivt arbetat med att ha en bra balans mellan arbetsliv och familjeliv/fritid.

Visa Andreas profil

Barbro Iverstam Nyberg  Karriärcoach inom ledarskap och förändring, Stockholm

Jag har gedigen erfarenhet av många olika branscher såsom bank/finans, IT och FM, främst som relationsbyggare för olika typer av säljförhållanden. Jag har över 20 års erfarenhet av entreprenörskap både inom och utanför Sverige. Jag har flera gånger hittat modet till förändring i mitt liv och vågar alltid att hoppa......

Visa Barbros profil

Erik Kockum  Internationell Business Advisor, Stockholm

Mentor inom internationell affärsutveckling och försäljning inom Tech - 30+ års erfarenhet av internationell affärsutveckling och försäljning inom B2B tech-sektorn i allmänhet och ICT i synnerhet. Jag har jobbat som global försäljningschef i både stora internationella företag med kända varumärken samt nya startups utan något varumärke alls. Både privat o i yrkeslivet söker jag alltid utmaningar – gärna sådana som andra backar inför.

Visa Eriks profil

Karin Alfredsson  Journalist, chefsutbildare och författare, Stockholm

Jag har arbetat som journalist sedan början av 70-talet, i olika befattningar som chef (på kvällstidning, facklig organisation och Sveriges Television bland annat). Därutöver har jag utbildat mellanchefer i olika mentorprogram och undervisat journalister, bland annat som gästprofessor i journalistik. Nyligen har jag tillbringat tre år som regionchef för biståndsorganisationen We Effect och bott i Lusaka, Zambia. Jag har skrivit 16 böcker, varav de senaste sex skönlitterära. "Skrik tyst så inte grannarna hör" utspelar sig i Zambia och släpptes i september 2017. Jag är sedan 44 år gift men en journalistkollega som jag träffade på Aftonbladets kvällsredaktion, vi har tre vuxna barn och två barnbarn.

Visa Karins profil

Karin Tydén  Ledare, chefer, säljare, medarbetare, Malmö

Jag är expert på att skapa snabba förändringar, ofta med bara några få sessioner. Jag arbetar som Mind Hacker och professionell coach och är en av Europas bästa inom Rapid Transformational Coaching. Jag hjälper mina klienter att snabbt lösa upp blockeringar, släppa gamla begränsande trosföreställningar, ändra mentala strukturer, se nya möjligheter, och att även hitta modet och drivkraften att sätta möjligheterna i verket. Allt jag gör skräddarsys för personen jag arbetar med. Mina klienter säger att det är som att uppgradera sitt operativsystem.

Visa Karins profil

Katarina Ribbing Lindgren  Affärskonsult och verksamhetsutvecklare, Stockholm

Med mer än 20 års erfarenhet från olika ledarroller inom finansbranschen har jag upplevt och drivit många olika förändringar för att anpassa verksamheten utifrån kundernas och marknadens förutsättningar och förväntningar. Detta har gjort att jag drivs och inspireras av att bidra till att skapa en kultur där chefer och medarbetare hittar sitt sätt att utveckla sig själva och sin affär som en naturlig del i verksamheten.

Visa Katarinas profil

Lars Wahlström  Vd, ordförande och styrelseledamot , Malmö

Jag har en övertygelse att ju mer du tränar - desto bättre blir du. Med mig som Mentor får du konkreta tips och råd om ledarskap, försäljning, strategi, change management, affärsplanering och framförallt ett effektivt genomförande.

Visa Lars profil

Leo Dratwa  VD, säljare, marknadschef, Stockholm

Jag är idag VD för ett mjukvarubolag som säljer på den globala marknaden. Gillar högt tempo, vill gärna vara med och bygga, utmana, utveckla och implementera organisationer, arbetssätt och processer. Försöker alltid söka bästa lösningen men vill göra det samtidigt som teamet ska vara med i utvecklingen. Jag är tydlig, uppskattar öppenhet och högt i tak. Haft olika ledande befattningar inom sälj- och marknadsorienterade bolag och starka varumärken. Min karriär bygger på att ha ett ledarskap baserat på att kontinuerligt följa marknadsutvecklingen och förstå vad som krävs för att vi som bolag och team ska lyckas. Teamet gör skillnad och min bakgrund inom olika branscher och olika ledarroller har lärt mig att framgång nås när du har teamet med dig, utmaningen är att veta hur man gör...och det har jag övat på. Jag är ofta involverad då det är aktuellt att bygga om en sälj- och marknads strategi, implementera nya processer och strukturer. Under de senaste 5 åren har jag intensivt jobbat med att utveckla framgångsrik indirekt online försäljning

Visa Leos profil

Pia Ståhl  Förändringsledare & Mentor, Stockholm

Med förmånen att ha haft ett långt arbetsliv bakom mig har jag också haft förmånen att prova många olika branscher och olika positioner, som har gett mig en bred erfarenhet av ledarskap, medarbetarskap och organisationer. Jag har alltid varit nyfiken och velat lära och förstå mer och har sökt ”det goda ledarskapet” i de chefer jag själv haft genom åren. Och ibland tror jag helt uppriktigt att jag haft några av de sämsta och några av de bästa! Men det var framför allt mina egna år som chef och ledare som gav mig djupa insikter om att det fattades något i den vedertagna coctailen av ledarskapsteorier, modeller och metoder. Att det här fanns en lucka som handlade om verklig förståelse. Insikt och förståelse. Och att den luckan var relativt generell. Jag arbetar sedan ett antal år på att fylla den.

Visa Pias profil

Susanne Birgersdotter  Entreprenör / Investerare, Stockholm

Har de senaste 15 åren byggt bolag och de senaste 7 två Tech-bolag. Är nu aktiv partner i ett investment bolag. Jag arbetar även både med mentorskap och coachning. Jag har blivit nominerad till Sveriges mäktigaste kvinnliga grundare och delar med mig av den erfarenheten och vad som tog mig dit. Jag är anlitad som föreläsare och key-note speaker. Jag är kreativ och modig, jag vågar ge mig in i saker jag tidigare ej haft erfarenhet utav som att jag gjorde en App som hamnade första plats i AppStore utan ngn erfarenhet utav vare sig programmering eller utveckling.

Visa Susannes profil

Thomas Magnusson  Sälj- och ledarskapsmentor, Malmö

Jag har över 20 års erfarenhet som mentor, bollplank och föreläsare inom försäljning och ledarskap både i mindre och större företag. Att hjälpa bolag att öka sin försäljning är min passion! Läs nedan under erfarenheter och utbildning så förstår du varför. Jag har skrivit boken: Bli en säljare i världsklass! - 9 principer som världens bästa säljare använder. Jag har säljkurser som inspirerar säljare att bli i världsklass. Att inspirera, utmana och skapa nya resultat är mina ledord.

Visa Thomas profil

Young Professionals

Följande personer är även så kallade Young Professionals. Här kan du läsa mer vad vi menar.

Joel Anderson  Young professional, Stockholm

Ung driven kille som alltid söker nya utmaningar. Jag har erfarenhet inom flera sorter av försäljning och digital marknadsföring. Både via telefon, face-to-face & online, till både företag och privatpersoner.

Visa Joels profil

Niclas Bovall  Projektledare/verksamhetsutvecklare, Stockholm

Jag har alltid haft ett stort intresse för ny teknik och hur denna kan användas för att förbättra vår vardag, både i privata och professionella sammanhang. Jag har tidigare arbetat som säljare och chef inom detaljhandeln men valde efter 4 år att studera systemvetenskap då jag ville kombinera mitt arbete med mitt intresse för teknik. Jag har efter min examen arbetat som konsult på med ett fokus mot: - Digitala samverkan och digital kommunikation - Lansering av nya arbetssätt till verksamheten - Kravställning inom offentlig upphandling - Kompetenshöjande aktiviteter genom interna kommunikationskanaler

Niclas tar för närvarande inte nya uppdrag